از هر چهار بیمار بستری در بیمارستان یک نفر از دیابت رنج می‌برند

24 اوت 2017- محققان مرکز تحقیقات دیابت آلمان در توبینگن (DZD) و مرکز دیابت هلمهلولتز در مونیخ اعلام کردند از هر 4 بیمار بستری در یک بیمارستان دانشگاه یک نفر از دیابت(22 درصد) و تقریباً یک نفر از پیش دیابت (24 درصد) رنج می‌برد. نتایج این تحقیق نشان داد که بیماران مبتلا به دیابت مدت طولانی ‌تری را در بیمارستان بسر می‌برند و در معرض خطر بالاتری برای عوارض هستند.

محققان اعلام کردند که نرخ ابتلا به دیابت در آلمان رو به افزایش است، در حال حاضر این بیماری متابولیکی تقریباً یک نفر از هر ده نفر را در آلمان تحت تأثیر قرار داده است. تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به دیابت نسبت به جمعیت عمومی بیشتر در میان بیماران بستری یا بیماران ICUدیده می‌شوند. با این حال آمار صحیحی از شیوع دیابت در میان بیماران بستری در بیمارستانها وجود ندارد. بهمین دلیل در مطالعه‌ی حاضر، محققانDZD به غربالگری 3733 بیمار بالغ در بیمارستان دانشگاه Tübingen برای دیابت و پیش دیابت در طی یک دوره‌ی 4 هفته‌ای پرداختند.

نتیجه‌ی این غربالگری نشان داد که تقریباً از هر 4 بیمار بستری در بیمارستان یک نفر از دیابت (22 درصد) رنج می‌برد و میزان HbA1cاو 6.5درصد یا بالاتر است. همچنین 24 درصد از بیماران در این مطالعه دارای میزان هموگلوبین A1cبین 5.7تا 6.4درصد بودند که نشان دهنده‌ی مراحل ابتدایی ابتلا آنها به دیابت (پیش دیابت) است. تقریباً 4 درصد از بیماران تحت بررسی، از ابتلا خود به دیابت آگاه نبودند.

 پرفسور Andreas Fritsche دیابتولوژیست و یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: تعمیم این آمار به تعداد بیمارانی که سالانه به بیمارستان ما مراجعه می‌کنند، بیانگر وجود حداقل 13 هزار  بیمار مبتلا به دیابت است که نیاز به دریافت درمانهای مربوطه دارند.

 پرفسور Andreas Peter رئیس مرکز آزمایشگاهی در Tübingen و مرکز مطالعات آزمایشگاهی در DZD می گوید: به نظر من طب آزمایشگاهی اهمیت خاص در چنین پروژه‌هایی دارد زیرا با تمام بیماران درتمام بخش‌های بیمارستان در ارتباط است.

این مطالعه همچنین نشان داد که بیماران مبتلا به دیابت تقریباً 1.47روز بیشتر از بیماران غیر دیابتی -با یک مشکل مشابه- در بیمارستان بستری می‌شوند. این بیماران همچنین در معرض خطر بیشتری برای عوارض هستند، بطوریکه  24 درصد از بیماران مبتلا به دیاب، عوارضی را تجربه می‌کنند در حالیکه تنها 15 درصد از بیماران غیردیابتی، چنین عوارضی را تجربه می‌کنند.

 پرفسور Fritsche و پرفسور Peter می‌گویند: با توجه به شیوع بالای دیابت و اثرات منفی این بیماری متابولیکی، بهتر است بیماران بستری شده‌ی بالای 50 سال، برای دیابت غربالگری شوند تا در همان زمان تحت درمان قرار گیرند و از ابتلا به عوارض و بستری طولانی مدت این بیماران در بیمارستان جلوگیری شود.

 منبع:

www.dzd-ev.de/en/latest/news/news/article/41219/index.html